112

Mustafa A. voor rechter om brute serieverkrachting: 'Je gaat dood! Schreeuwen heeft geen zin'

20 juni 2017, 08.51 uur · Aangepast 20 juni 2017, 20.08 uur

Whatsapp

'Je gaat dood', zou Mustafa A. (35) naar zijn slachtoffers geroepen hebben. 'Werk mee, anders krijg je een mes tussen je ribben.' In vier dagen tijd verkrachtte hij volgens Justitie drie jonge vrouwen. Vandaag staat hij voor de rechter.

Mustafa zou steeds dezelfde werkwijze gehanteerd hebben. Hij spotte zijn slachtoffers 's nachts tijdens het uitgaan in de binnenstad. Als ze naar huis fietsten, dan fietste hij achter hen aan om ze uiteindelijk met bruut geweld te verkrachten. Dat gebeurde tussen 28 en 31 januari vorig jaar.

Lees ook: 'Amsterdam opnieuw het onveiligst, fors meer verkrachtingen'

De politie herleidde de drie misdrijven al snel naar één dader, maar pas nadat er beelden van hem verspreid werden in april 2016 en het Openbaar Ministerie (OM) een beloning van 12.500 euro uitloofde kon er een verdachte aangehouden worden.

Brandstichting
Mustafa zelf ontkende tijdens een eerdere zitting dat hij de dader was. Daarbij was hij niet zelf aanwezig, omdat hij in de gevangenis van Zwaag brandwonden was opgelopen toen hij vermoedelijk zelf brand stichtte in de penitentiaire inrichting.

Lees ook: Mustafa A. blijft drie verkrachtingen ontkennen

Maar volgens het OM was het wel degelijk Mustafa die drie keer toesloeg. De dader ging gewelddadig te werk. Bij zijn eerste slachtoffer, 28 januari, zette hij op de H.J.E. Wenckebachweg een fietsbotsing met het slachtoffer in scene.

Lees ook: Man verkoopt telefoon slachtoffer verkrachting Slotervaart

Hij viel op de grond en bedreigde zijn slachtoffer met een mes op haar keel. 'Je gaat dood', zei de dader. 'Schreeuwen heeft geen zin. Ga niet de politie bellen.' Het slachtoffer werd in een nekklem gehouden, verkracht en gedwongen de dader oraal te bevredigen.

Doodsbedreigingen
Twee dagen later sloeg hij toe in de Maassluisstraat, in de lift van een appartementencomplex. Daarbij werd het slachtoffer aan haar haren getrokken en werden er een hand op haar mond en neus gedrukt. 'Werk mee, anders krijg je een mes tussen je ribben.'

Lees ook: Verkrachter slaat toe in lift flatgebouw Slotervaart

Weer een dag later maakte de serieverkrachter zijn derde slachtoffer toen hij een jonge vrouw bij de Sloterplas in de bosjes trok. 'Niet schreeuwen, dan gebeuren er nog ergere dingen. Misschien moet ik je vermoorden.' De dader zette zijn vinger op het hoofd van zijn slachtoffer alsof het een pistool was.

Gestolen telefoon
Omdat de dader bij het tweede misdrijf ook de telefoon van het slachtoffer meenam, kwam de politie uiteindelijk uit bij deze verdachte. Rechercheurs achterhaalden waar deze telefoon verkocht werd en verspreidde beelden van de verkoper. Deze beelden leidden tot de aanhouding van Mustafa.

Lees ook: Verkrachter Wenckebachweg sloeg drie keer toe in vier dagen tijd

Whatsapp