Start van hoofdcontent

112

nl

Nog drie verdachten aangehouden voor gewelddadige ontvoering: 'Slachtoffer moest binnen uur miljoen regelen'

23 juni 2017, 13.39 uur · Aangepast 23 juni 2017, 19.48 uur

In een gewelddadige ontvoeringszaak zijn recent nog drie verdachten aangehouden. Dat heeft de officier van justitie vandaag laten weten tijdens een eerste zitting.

Eén verdachte, een 29-jarige Rotterdammer, moest zich vandaag voor het eerst bij de rechter melden. De verdachte was zelf niet in de rechtszaal aanwezig. 

De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige ontvoering van een 37-jarige man, eerder dit jaar in Amstelveen. Het slachtoffer werd enkele uren later teruggevonden in Leiden. Een van zijn vingers was afgeknipt. Luguber detail; de man had de vinger weer meegekregen. 

Tijdens de eerste behandeling van de zaak werden meer gruwelijke details bekendgemaakt. Zo zouden de ontvoerders van de man geëist hebben dat bij binnen een uur één miljoen euro zou regelen. 'Anders zou er iets met zijn vrouw en kinderen gebeuren.'

Werd dit miljoen niet geregeld, dan zou er wat gebeuren met de vrouw en kinderen van het slachtoffer. #ontvoering

— Nicolaï Brannan (@nicolaibrannan) June 23, 2017 De mond van het slachtoffer werd vervolgens volgepropt met piepschuim, waarna zijn vinger werd afgeknipt. 

Mond van slachtoffer werd volgestopt met piepschuim. Daarna werd zijn linker pink afgeknipt. #ontvoering

— Nicolaï Brannan (@nicolaibrannan) June 23, 2017 Drie nieuwe verdachten
De rechtbank oordeelde vandaag dat de 29-jarige verdachte voorlopig vast blijft zitten. De drie andere verdachten, die woensdag werden gepakt, worden later vandaag voorgeleid. 

Officier van justitie laat zojuist weten dat er afgelopen woensdag nog drie verdachten zijn aangehouden. #ontvoering

— Nicolaï Brannan (@nicolaibrannan) June 23, 2017