Heeft iemand de vloekende oma van de Albert Cuyp gezien?

Amsterdammers die regelmatig in het centrum komen, moeten haar weleens zijn tegenkomen: 'de boze oma'. De vrouw wandelt door de stad en foetert dan regelmatig mensen uit. Maar ze is al een tijd niet gezien en mensen maken zich toch wel zorgen om 'Bep'.

De Telegraaf sprak met documentairemaker Daniel van Duijn, hij was bezig met een film over Bep maar heeft haar lange tijd niet meer gesproken. Een kennis van Van Duijn zag haar begin mei op de Ceintuurbaan lopen, sindsdien is er niets van haar vernomen.

Van Duijn maakte een rondgang met de krant bij ondernemers op de Albert Cuyp en iedereen is bezorgd. 'Ik ben bang dat ze is overleden, dat kan bijna niet anders', zegt er één tegen de krant.

Bep is te herkennen aan de opvallende blauwe regenjas die ze vrijwel altijd draagt. Ze loopt ietwat voorovergebogen, vaak van de Albert Cuyp naar de Kalverstraat. Onderweg wijst ze passanten op straat op typische wijze op hun gebrek aan opvoeding. 'Het zal je berouwen! En je zal het weten, smeerpijp die je bent!'