Start van hoofdcontent

Stad

nl

Veel vertraging in de spits door grote metrostoring

29 juni 2017, 20.38 uur · Aangepast 29 juni 2017, 23.23 uur

Veel gezucht en gesteun op metrostations vanavond, want door een grote storing rijden de metro's maar heel mondjesmaat.

De storing geldt voor alle lijnen, dus de metro's 50, 51, 53 en 54 en in beide richtingen. Het GVB liet eerder op de avond weten dat metro's met ongeveer 20 minuten vertraging reden, inmiddels is dat opgelopen tot een halfuur.

Metrostellen stilgevallen
Het GVB laat weten dat er in totaal tien metrostellen zijn stilgevallen, het gaat om metro's van het type M5. Er staan vier stellen stil op lijn 50 en zes stellen op de lijnen 53 en 54. Reizigers in de meeste stilgevallen stellen zijn inmiddels al dan niet onder begeleiding van het GVB uit de metro's gehaald. Alleen reizigers in een metrostel bij Venserpolder moeten nog even geduld hebben.

Wat de oorzaak van de storing is weet het GVB nog niet. De verwachting is dat de problemen pas na 20.00 uur verholpen zijn.

Update 19.00 uur: Metro 51 gaat volgens het GVB weer geleidelijk volgens dienstregeling rijden.

Update 20.00 uur: De oorzaak van de storing is gevonden en de problemen zijn verholpen. Het GVB verwacht binnen het uur weer op te kunnen starten, tegen het einde van de avond zal er weer gereden worden volgens dienstregeling. De storing heeft geen gevolgen voor de ochtendspits van morgen.