Start van hoofdcontent

Stad

nl

Aangepast vervoer chaos met nieuwe vervoerder: ouderen wachten urenlang op een taxi

3 juli 2017, 19.59 uur · Aangepast 21 juni 2018, 18.17 uur

Uren moesten ze soms wachten op hun taxi. Ouderen en gehandicapten zaten er bij de uitgang van het VUmc ziekenhuis vanmiddag verloren bij. De chaos wordt veroorzaakt door de nieuwe vervoerder RMC, dat het AOV in Amsterdam sinds afgelopen zaterdag verzorgt.

Het aangepast vervoer voor ouderen en gehandicapten werd tot afgelopen weekend verzorgd door Connexxion. 'We zaten in de wachtruimte tussen wel twintig mensen die op vervoer aan het wachten waren. Sommigen zaten er al sinds vanochtend vroeg', vertelt mevrouw Torenbeek.

Van tien tot zes uur wachten
Na een afspraak in het ziekenhuis had ze met haar man een taxi naar huis besteld, zelf moesten ze ook ontzettend lang wachten. 'Een hoogbejaarde vrouw in een rolstoel kreeg op een gegeven moment een chauffeur bij zich maar die bleek geen rolstoelbus te besturen.'

Een filmpje, gemaakt door mevrouw Torenbeek, laat zien dat een andere oudere vrouw al sinds tien uur vanochtend zat te wachten. Om vier uur vanmiddag was zij nog steeds niet opgehaald. AT5 heeft dit filmpje gezien, maar mag het van het ziekenhuis niet uitzenden.

'In andere gevallen was dan wel een taxi gestuurd, maar die kwam bij het ziekenhuis aan waar die mensen helemaal niet zaten te wachten. Ze zaten bij de polikliniek',zegt mevrouw Torenbeek. RMC, vandaag voor zowel klanten als AT5 moeilijk te bereiken, laat weten de gang van zaken te zullen onderzoeken.