Start van hoofdcontent

112

NL
V

Woedende man gooit ruiten advocaat Plasman in: 'Personeel is doodsbang'

4 juli 2017, 12.25 uur · Aangepast 4 juli 2017, 14.43 uur

Advocaat Peter Plasman is het doelwit van een agressieve man die gisteren en vanochtend de ruiten van Plasmans kantoor ingooide met bakstenen.

De drie grote etalageruiten van Plasmans kantoor aan de Roelof Hartstraat lagen vanochtend vroeg aan diggelen. Buurtbewoners schrokken op van het loeiharde alarmsysteem dat afging. De ramen bleken ingegooid met bakstenen. Voor de tweede keer in nog geen 24 uur tijd, want gisteren sneuvelde ook al een raam van de advocaat.

'Het ligt helemaal open', zegt Plasman tegen AT5. 'Het personeel is natuurlijk doodsbang. Deze man is echt heel gevaarlijk. We kunnen niet werken vandaag.'

Jaloerse ex
Plasman weet wie de dader is, omdat deze Sarib S. vorige week al op zoek was naar Plasman. Het is de ex van een voormalige cliënte van het kantoor. Die cliënte meldde zich onlangs bij Plasman omdat ze bang was voor diezelfde ex. Plasman gaf aan dat hij haar niet kon helpen en zij aangifte moest doen, maar dat durfde ze niet.

Lees ook: Plasman: 'Ik haal de twee ton niet'

Na het gesprek begon de vrouw oude video's en interviews van Plasman te plaatsen op haar Facebookpagina. 'Dat heeft kennelijk iets getriggered bij haar ex', zegt de advocaat. Want vervolgens kwam de man vorige week woedend en schreeuwend langs op het kantoor van Plasman. Hij eiste dat hij de advocaat mocht spreken.

Plasman was zelf niet aanwezig, maar besloot de man te bellen. 'Hij was totaal niet aanspreekbaar. Woedend, schreeuwend, niet voor rede vatbaar.' De agressieve belager plaatste na het gesprek dreigementen op Facebook, ook richting Plasmans vrouw.

Woedend, kwijlend, gillend
Gisteren kwam hij weer onaangekondigd langs op kantoor. 'Totaal woedend, kwijlend, gillend', zegt Plasman. 'Waar is Plasman? Waar is Plasman?', schreeuwde hij. Medewerkers belden 112, maar de politie liep de man net mis. Toen de agenten weer vertrokken waren, vloog de eerste baksteen door het raam. Glassplinters vlogen rond.

Plasman deed gisteravond daarom aangifte van poging tot toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. Dat kon niet voorkomen dat vanochtend de ramen weer ingegooid werden. Plasman kent de naam van de dader, die op Facebook zelfs lijkt te bekennen dat hij achter de vernielingen zit. 'Leg je die steen weer terug, ik wil geen ruzie met stratenmakers, daar moet je voor oppassen', schreef hij gisteren. En vanochtend: 'Sorry voor het wekken.'

De man is nog niet aangehouden.