Start van hoofdcontent

112

nl

14 jaar cel voor drie verkrachtingen in vier dagen tijd

4 juli 2017, 15.51 uur · Aangepast 4 juli 2017, 18.06 uur

De 35-jarige Mustafa A. is veroordeeld tot 14 jaar cel voor het plegen van drie zeer gewelddadige verkrachtingen vorig jaar. Dat is nog meer dan het Openbaar Ministerie eiste vorige maand.

In vier dagen tijd verkrachtte hij volgens Justitie drie jonge vrouwen. A. zou steeds dezelfde werkwijze gehanteerd hebben. Hij spotte zijn slachtoffers van begin 20 jaar 's nachts tijdens het uitgaan in de binnenstad.

Hij werd vorig jaar april opgepakt nadat hij was herkend op beelden van opsporingsprogramma's. Opvallend tijdens de zitting vorige maand was dat A. zijn kaken stijf op elkaar hield. Uiterlijk onbewogen beantwoordde hij geen enkele vraag van de rechtbank.

Geveinsde stoornis
'Hij heeft daarmee de geestelijke en lichamelijke integriteit van de slachtoffers op de meest verstrekkende manier geschonden', aldus de rechtbank. 'Hij heeft zich blijkbaar slechts laten leiden door zijn eigen seksuele lustgevoelens. Er is niet gebleken dat hij op enig moment heeft stilgestaan bij de gevoelens en gevolgen voor de slachtoffers.'

Lees ook: Emotionele confrontatie met serieverkrachter: 'Niemand zou moeten weten hoe dit voelt'

Ook de verklaringen van slachtoffers of gruwelijke details van de verkrachtingen leken A. weinig te doen. Een psycholoog die Mustafa A. onderzocht heeft grote twijfels over een eventuele stoornis bij de man.

Hij denkt dan ook dat een deel van het gedrag expres is ingezet, zoals het niet spreken van Nederlands. Een verzoek van zijn advocaat om de vervolging uit te stellen wegens ernstige psychiatrische stoornissen werd afgewezen. A. zal ook schadevergoedingen moeten betalen aan zijn slachtoffers. 

Lees ook: Mustafa A. voor rechter om brute serieverkrachting: 'Je gaat dood! Schreeuwen heeft geen zin'