OM eist vier weken cel tegen Rick Brandsteder

Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep vier weken cel geëist tegen Rick Brandsteder voor een uitgaansmishandeling begin vorig jaar.

De Temptation Island-presentator kreeg vorig jaar september al een boete van 750 euro en een voorwaardelijke celstraf voor de mishandeling in de Pianobar. Maar justitie vond dat 'de zoon van' daarmee te makkelijk de dans ontsprong.  Het is namelijk de vierde keer dat hij betrokken is bij een mishandeling tijdens het uitgaan.

Lees ook: Rick Brandsteder voor rechter: 'Ik ben in de val gelokt'

Bij de meest recente mishandeling, 30 januari 2016 in de Leidsekruisstraat, zou Brandsteder meerdere keren op zijn doelwit hebben ingeslagen. Het slachtoffer had de presentator aangesproken omdat Brandsteder zou hebben voorgedrongen bij de wc.

'In de val gelokt'
Volgens Brandsteder lokte het slachtoffer de klappen uit door beledigende opmerkingen over hem en zijn vader te maken. 'Ik snap nog steeds niet dat ik erin ben getrapt. Hij lokte mij gewoon uit. Hij is doelbewust bezig geweest om mij een foutje te laten maken. Het voelt alsof ik door hem in de val ben gelokt', zei hij daar vorig jaar over.

Lees ook: Rick Brandsteder opnieuw voor de rechter wegens mishandeling

Brandsteder is in het verleden al veroordeeld voor belediging van een politieagent, openlijk geweld en rijden onder invloed.

Initialiseren Google Maps
  • Kaart
  • Street view
  • Als er geen beeld verschijnt, is de locatie te ver weg van een street view locatie