Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Nouri buiten levensgevaar op intensive care

8 juli 2017, 19.47 uur · Aangepast 14 juli 2017, 12.25 uur

Ajax-speler Abdelhak Nouri is tijdens een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen onwel geworden. De voetballer zakte rond de 72ste minuut in elkaar en werd lange behandeld. De wedstrijd werd stilgelegd.

De speler leek tijdens de onwelwording nog aanspreekbaar, maar verloor daarna het bewustzijn. De 20-jarige Ajacied werd gereanimeerd waarbij ook een defibrillator wordt gebruikt. Zijn shirt werd opengescheurd. Het tafereel werd afgeschermd met lakens en een parasol.

Volgens Ajax heeft Nouri last van hartritmestoornissen. De speler is inmiddels stabiele toestand, maar wordt in slaap gehouden. Hij ademt zelfstandig in het ziekenhuis. Zijn familie en vrienden zijn onderweg naar Oostenrijk.

UPDATE NOURI | Er was sprake van hartritmestoornissen. Hij is stabiel, heeft hartslag & wordt in slaap gehouden.

— AFC Ajax (@AFCAjax) July 8, 2017

Het gestaakte oefenduel in Zillertal vormde voor Ajax de afsluiting van het eerste trainingskamp onder leiding van de nieuwe trainer Marcel Keizer. Werder Bremen leidde met 2-1 toen Nouri in elkaar zakte.

Het moment dat Nouri in eens gaat zitten, iedereen is muisstil #ajawer pic.twitter.com/L5AemlOdoD

— Yaya (@yayaajax) 8 juli 2017

 Er komt een ambulance het veld op. Het ziet er ernstig uit, we hopen snel op meer informatie over Abdelhak Nouri.

— AFC Ajax (@AFCAjax) July 8, 2017

We zeggen wat we zien. Er komt een tweede ambulance bij. Shirt Nouri wordt opengescheurd en ze zijn bezig met een defribilator. #ajawer

— Ajax Life (@ajaxlife) July 8, 2017