Whatsapp

112

Politie: 'Granaatscherven misten ternauwernood slapende baby'

10 juli 2017, 14.47 uur · Aangepast 10 juli 2017, 15.48 uur

Bij de granaataanslag vannacht in de Frederik Hendrikbuurt vlogen scherven alle kanten op. Bijna hadden ze een een slapend kind geraakt.

Dat zegt de politie tegen AT5. 'Er zijn scherven in een babykamer terechtgekomen waar een baby lag te slapen', zegt een woordvoerder. 'Het kind is ternauwernood gemist.'

Lees ook: Buurtbewoners over explosie: 'Huis trilde op z'n grondvesten'

De granaat had een personenauto als doelwit, maar de scherven raakten ook zo'n acht a tien andere auto's. Daarnaast vlogen de scherven bij een zelfde aantal woningen naar binnen. 'Het is een wonder dat er geen gewonden zijn gevallen', zegt een politiewoordvoerder.

Evander Sno
Het Parool 
meldde eerder vandaag dat de eigenaar van de auto een broer van oud-Ajacied Evander Sno is. De politie kan dat niet bevestigen, maar ook niet ontkennen.

Lees ook: Politie: 'Mogelijk handgranaat gebruikt bij explosie vannacht'

Het is niet de eerste keer dat er levensgevaarlijke projectielen door kinderkamers vliegen. Bij de dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt kwamen er kogels terecht in een kinderkamer van een woonboot. Bij andere liquidaties vlogen kogels door een school, een kinderdagverblijf en een tram.

Whatsapp