Ajax

Nouri komend etmaal uit slaap gehaald, geen hersenschade zichtbaar

11 juli 2017, 21.51 uur · Aangepast 14 juli 2017, 12.24 uur

Whatsapp

Artsen gaan Ajacied Abdelhak Nouri in de komende 24 uur langzaam laten ontwaken, meldt Ajax vanavond. Een CT-scan (hersenscan), alsmede enkele andere neurologische onderzoeken, hebben volgens de club geen afwijkingen of hersenschade laten zien.

De middenvelder zakte afgelopen zaterdag tijdens een oefenwedstrijd in elkaar. Hij bleek last te hebben van hartritmestoornissen en wordt sindsdien in slaap gehouden. 

Kunstmatige slaap
Ondanks dat er voorzichtig optimisme heerst over het herstel van Nouri, zal uitgebreider onderzoek moeten uitwijzen of hij volledig zal herstellen. Om die onderzoeken uit te kunnen voeren moet de Ajacied bij kennis zijn, daarom wordt hij in de komende 24-uur langzaam uit zijn kunstmatige slaap gehaald. Al eerder was bekend dat het hart van de middenvelder normaal functioneert en onbeschadigd lijkt.

Familie blij met alle steunbetuigingen
Familieleden van Nouri zijn afgereisd naar Oostenrijk, waar hij nog steeds op de intensive care ligt. Zij laten weten enorm blij te zijn met alle positieve reacties: 'Het is voor ons onmogelijk om op de ontelbare steunbetuigingen te reageren, die ons op verschillende manieren bereiken. Wij waarderen het enorm en wij halen daar heel veel kracht uit in deze hele moeilijke periode. Wij laten de communicatie over Abdelhak's toestand graag via Ajax lopen en vragen tot slot om jullie smeekgebeden.'

Lees ook: Ajax-trainer Keizer: 'Nouri anderhalve week geleden nog getest: 100 procent in orde'

Morgenavond verwacht Ajax een nieuwe update te kunnen geven.

Whatsapp