112

NL
V

Zware mishandeling in café: man slaat glas kapot in gezicht van vrouw

12 juli 2017, 18.16 uur · Aangepast 19 december 2017, 17.16 uur · Foto: Jos van Zetten

De politie heeft beeld vrijgegeven van een zware mishandeling in een café op de Zeedijk. Twee maanden geleden slaat een man daar een glas kapot in het gezicht van een 24-jarige vrouw. 

Drie vriendinnen uit Almere zijn op zaterdag 13 mei uit in Amsterdam. Rond 03.30 uur gaat een van de vriendinnen een sigaret roken in de rokersruimte van het café. Daar onstaat een ruzie tussen een man en een vrouw. De man krijgt een duw en er ontstaat een heftige discussie. Meerdere mensen, onder wie de vrouw uit Almere, proberen ze uit elkaar te halen. Uiteindelijk verlaat de ruziënde vrouw de rookruimte. 

De vrouw uit Almere blijft achter en stapt op de man af, waarna ook zij een hevige woordenwisseling krijgen. Op een gegeven moment trekt de dader stevig zijn arm terug, alsof hij niet wil dat ze hem aanraakt. Dan, uit het niets, pakt hij een glas van de rand en slaat het met veel kracht kapot in het gezicht van het slachtoffer. Ze wordt met spoed naar het ziekenhuis gebracht. 

Toen ze in het ziekenhuis aankwamen is er meteen een plastisch chirurg bijgekomen om haar gezicht te hechten. De stukjes glas zaten toen nog in haar gezicht. Er zijn ook foto's van haar gemaakt direct na het incident, maar die kunnen niet worden getoond omdat ze te gruwelijk zijn. De vrouw heeft door de mishandeling blijvend letsel opgelopen.