Start van hoofdcontent

Stad

nl

Advocaat door pitbull gebeten meisje: 'Ook dierenasiel is verantwoordelijk'

12 juli 2017, 19.51 uur

De advocaat van de familie van het door een pitbull gebeten meisje vindt dat ook Dieren Opvang Amsterdam verantwoordelijk is voor het ernstige bijtincident. Anna B., de eigenaresse van de pitbull, werd vandaag veroordeeld tot 180 uur werkstraf en het betalen van een schadevergoeding van 12.000 euro.

Volgens de rechtbank is de eigenaresse onvoorzichtig geweest door met haar hond, zonder riem, te oefenen in de afgesloten binnentuin van het flatcomplex. Het zesjarige meisje wist in de tuin te komen door tussen twee gebogen spijlen door te glippen.

Lees ook: Eigenaar pitbull had niet op zesjarige kind gerekend: 'Charly rende meteen op haar af'

De advocaat van het slachtoffer vindt dat niet alleen de eigenaresse, maar ook Dierenopvang Amsterdam verantwoordelijk is. 'Ze wisten dat de hond gevaarlijk was voor kinderen. Toch hebben ze het besluit genomen om hem te plaatsen en hem te plaatsen in een kinderrijke omgeving', aldus advocaat Arletta Schijns.

Volgens directeur Hans Fokkens van Dierenopvang Amsterdam had de eigenaresse duidelijke instructies om de hond altijd aangelijnd te houden en uit de buurt van kinderen te houden. Hij vindt dat gevaarlijke honden wel buiten de opvang geplaatst moeten worden. 'Anders zou je bijna iedere hond moeten laten inslapen.'