Start van hoofdcontent

112

nl

Eigenaar van met granaat opgeblazen auto in West was niet het doelwit

13 juli 2017, 14.08 uur

De explosie van afgelopen weekend in de Van Reigersbergenstraat was niet gericht op de eigenaar van de auto. Dat zegt de politie in AT5 programma Bureau 020. Het beoogde doelwit reed wel in de auto, maar was niet degene op wiens naam het voertuig staat geregistreerd.

In de nacht van 9 op 10 juli schrikken bewoners van de Fredrik Hendrikbuurt wakker van een enorme explosie. De omgeving wordt meteen afgezet door de politie, omdat op dat moment niet duidelijk is wat de explosie veroorzaakt heeft. Inmiddels is bekend dat de knal van een handgranaat kwam, die onder een auto ontplofte. 

Granaatscherf in babykamer
Door de explosie raken in totaal tien auto's beschadigd. Maar ook bij tien woningen worden ruiten kapot geblazen. Volgens de politie is het is een wonder dat er geen slachtoffers zijn gevallen. In de hele straat worden granaatscherven aangetroffen, zelfs in een babykamer waarin een baby lag te slapen. 

Lees ook: Buurtbewoners over explosie: 'Huis trilde op z'n grondvesten'

In verschillende media verschenen geruchten dat een conflict om drugs de mogelijke aanleiding zou zijn. De politie kan dit niet bevestigen. Het onderzoek naar de explosie is nog in volle gang.

Mensen die meer weten over wat er die nacht precies gebeurd is, wordt gevraagd om contact op te nemen met de politie. Dat kan via de 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.