Start van hoofdcontent

Ajax

NL
V

Ernstige en blijvende hersenschade bij Ajacied Nouri

13 juli 2017, 14.56 uur · Aangepast 14 juli 2017, 12.23 uur

Ajax ontving donderdag heel slecht nieuws over de toestand van Abdelhak Nouri. Bij de Ajacied is ernstige en blijvende hersenschade geconstateerd.

Abdelhak Nouri is de afgelopen dagen onderzocht in het ziekenhuis van het Oostenrijkse Innsbruck, daar is de diagnose gesteld dat een groot deel van de hersenen van de Ajacied niet meer functioneert.

Lees ook: Ajax-trainer Keizer: 'Nouri anderhalve week geleden nog getest: 100 procent in orde'

De kans op herstel van deze cruciale hersenfuncties is volgens Ajax nihil. Hoogstwaarschijnlijk zijn zijn hersenen beschadigd geraakt door een tekort aan zuurstof, nadat hij tijdens een oefenwedstrijd in elkaar zakte.

Lees ook: Van der Sar over Nouri: 'Zullen nooit weten hoe ver zijn ster gereikt zou hebben'

Het medisch team van het Oostenrijkse ziekenhuis heeft laten weten dat Nouri vervoerd mag worden. De verwachting is dat hij op korte termijn naar een Amsterdams ziekenhuis zal worden gebracht, waar hij verder verzorgd zal worden.

UPDATE 23.15 uur:
'Abdelhak verblijft nog in Oostenrijk en zijn toestand is niet anders dan eerder vandaag door ons is vermeld.' Dat laat Ajax-woordvoerder Miel Brinkhuis mede namens de familie van Nouri weten aan AT5. Volgens acteur Mimoun Ouled Radi, die bij de familie op bezoek is, wordt Nouri vrijdagochtend overgebracht naar Amsterdam.