Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Islamitische school probeert leerlingen te trekken met gratis laptop of e-bike'

15 juli 2017, 12.03 uur · Foto: Flickr.com / Rachel Johnson

Met een gratis laptop of een elektrische fiets probeert de Stichting Islamitisch Onderwijs Amsterdam (SIO) nieuwe leerlingen te trekken.

De stichting probeert al langer een islamitische school in de stad te openen, maar de gemeente en het ministerie van Onderwijs proberen dat te voorkomen, schrijft De Telegraaf. Ondanks het feit dat er nog geen school is, worden bij moskeeën wel inschrijfformulieren uitgedeeld. Die formulieren staan volgens de krant vol taalfouten.

'Niet zeuren'
Het ministerie van Onderwijs heeft laten weten dat 'inschrijvingscadeaus' niet betaald mogen worden van (toekomstig) onderwijsgeld. De voorzitter van SIO, Soner Atasoy, vindt alle ophef maar onzin. 'Nu niet zeuren over de gratis fiets anders geef ik er nog klompen gratis bij.'

Lees ook: Gemeente weigert huisvesting te regelen voor SIO, gemeente 'kan boom in'

Een bestuurslid van de school betuigde medio 2014 openlijk zijn sympathie voor de terreurgroep Islamitische Staat. De bestuurder stapte daarna op, maar andere bestuursleden zouden onvoldoende afstand genomen hebben van de uitlatingen. Staatssecretaris Dekker besloot daarom vorig jaar dat de Stichting definitief geen geld van het Rijk krijgt.