Start van hoofdcontent

Stad

nl

Historische dag voor Zuidoost: eerste coffeeshop is een feit

18 juli 2017, 19.35 uur · Aangepast 18 juli 2017, 20.15 uur

Dat een coffeeshop in Zuidoost al een tijd langverwacht is wisten we al, maar vanochtend was dan daadwerkelijk het moment daar. Coffeeshop ROOTS - de allereerste coffeeshop in het stadsdeel - opende eindelijk de deuren.

En het is niet zomaar een wietwinkel, de shop is ook nog eens gebouwd volgens de laatste richtlijnen en is dus hartstikke modern. Denk aan personeel dat niet in de rook hoeft te staan en een nette inrichting.

Maar het gaat natuurlijk om de wiet, en men hoeft niet bang te zijn voor een kleine selectie aan bedwelmende middelen. Denk aan White Widow, Blueberry, Amnesia, AMG. En als kers op de taart ook een speciale Zuidoost Haze. Klein nadeel: die moet nog wel even groeien.

Straatdealers
Maar zorgt de introductie van de shop nou ook voor minder straatdealers? De eigenaar van de shop denkt van wel: 'Er is nu een winkel waar je wiet kan waarvan je weet dat de kwaliteit goed is. Op straat weet je nooit wat je koopt.'

En dat beaamt ook een connoisseur van het groene plantje. 'Ik ga de stad verlaten nu. Ik kom er alleen nog maar voor kleren, maar niet meer voor een coffeeshop.''