Start van hoofdcontent

112

NL
V

Overleden 27-jarige man gevonden na brand Diemen, politie zoekt getuigen

20 juli 2017, 18.32 uur

De recherche is dringend op zoek naar beeldmateriaal van de brand die gisterochtend woedde in een flat aan de Rode Kruislaan. Na de brand werd een dode in één van de woningen aangetroffen. Het blijkt nu te gaan om een 27-jarige man.

De brand ontstond gisternacht even na half vier, bewoners maakten melding van een explosie. Later was te zien dat dat met een behoorlijke kracht gepaard is gegaan. Gordijnen, ramen en andere spullen lagen meters verderop. Bij het vuur kwam ook veel rook vrij die via het trappenhuis tot aan de bovenste verdieping doordrong.

Na de ontruiming en na het sein brand meester werd er naast een gewonde bewoner in één van de woningen ook een lichaam gevonden. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze 27-jarige man is overleden aan de gevolgen van de brand. 

Lees ook: Dode gevonden na brand in flat Diemen, vuur mogelijk aangestoken

'De stank doet toch iets met je'
Bewoners van de flat mochten vandaag hun woning even in om hun spullen op te halen. 'Ik moet eerlijk zeggen dat ik heel angstig daar binnen liep, omdat ik niet wist wat me te wachten stond', vertelt een van hen. 'En de stank en de trappenhal die je aantreft, dat doet toch iets met je als bewoner.'

De schade in het trappenhuis is volgens bewoners groot, maar in de flatwoningen zelf valt het mee. 'Ik woon daar op de begane grond, naast waar de brand begonnen is. De ruiten liggen eruit en er zitten wat vieze vlekken in het kleed van de brandweer en wat roet. Maar voor de rest, niks.'

Lees ook: Wat ging er gruwelijk mis bij de ontruiming flat Diemen na brand?

Beeldmateriaal
De recherche had gisteren al een sterk vermoeden dat de brand is aangestoken. Mensen met beelden en informatie over de brand kunnen contact opnemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Buurtbewoners konden vandaag een bericht schrijven in een condoleanceregister, dat in de buurt van de flat ligt.