A10 West vanaf morgen weken dicht: 'In de spits een halfuur extra reistijd'

Het wordt flink omrijden de komende weken op de Ring A10. De weg gaat aan de westkant maar liefst zes weken op de schop voor groot onderhoud.

Het gaat de eerste drie weken om de A10 West in zuidelijke richting, vanaf de Basisweg tot knooppunt Nieuwe Meer. Daarna gaat de A10 West in andere richting drie weken dicht. 'Het wordt druk en we verwachten dat de reistijd kan oplopen tot een halfuur als je in de spits blijft rijden', vertelt Ricardo Nuijens, omgevingsmanager bij Rijkswaterstaat.

Lees ook: Vanaf maandag groot onderhoud aan A10 West: Buitenring weken dicht, binnenring volgt

Er zijn vanaf morgen omleidingsroutes ingesteld. 'Verkeer dat vanuit het noorden komt, bijvoorbeeld vanuit Zaandam, kan omrijden via de A5, A9 en de A4. Of via de A10 Noord en A10 Oost', vertelt Nuijens.

Juiste kwaliteit
Reden voor de afsluiting is groot onderhoud. Nuijens: 'Kijk, de A10 West is vijf kilometer heen en vijf kilometer terug. Al het asfalt moet vervangen worden. Ook zijn er veel bruggen viaducten. Daar zitten allemaal tussenstukken in en die moeten er eerst allemaal uitgehaald worden en moeten dan weer terug. En we willen ook dat de juiste kwaliteit geleverd wordt.'

Vanaf vier september is de A10 West weer open. Er is een lichtpuntje voor de mensen die komende weken te maken krijgen met afsluiting: de komende tien jaar is er in ieder geval geen groot onderhoud meer nodig.

Initialiseren Google Maps
  • Kaart
  • Street view
  • Als er geen beeld verschijnt, is de locatie te ver weg van een street view locatie