Start van hoofdcontent

112

nl

Kampeerplek Oost-Europese bedelaars en zakkenrollers Zuidoost opgeruimd

26 juli 2017, 19.17 uur

De illegale kampeerplek waar een groep zakkenrollers en bedelaars uit Oost-Europa de afgelopen weken bivakkeerde, is ontruimd. De groep is overdag actief in verschillende delen van de stad, zegt de politie.

De groep sloeg zijn tenten op in verschillende delen van het park. Omwonenden klagen sinds april al over overlast van de groep. 'Zij komen hier in grote getalen en logeren in de openbare ruimte. Al het vuil wordt er gedeponeerd. Menselijke behoeftes vind je hier. Het lijkt me ook geen fijn leven zo', zei een buurtbewoner in mei tegen AT5.

Lees ook: Wildkamperende Roemenen terug in Zuidoost: 'Ze leiden een heel triest bestaan'

De groep met overlastgevers bestaat variërend uit zo’n veertig personen die zich door de stad verplaatsen met ongeveer twintig voertuigen, zegt de politie. Ook maken ze gebruik van het openbaar vervoer zonder te betalen. Verder laat de politie weten dat het niet bij deze actie zal blijven. 

Het is de bedoeling dat de groep gemonitord wordt en waar nodig gehandhaafd. Gisteren zijn er boetes uitgedeeld voor slapen in de open lucht en er is een auto in beslag genomen. De kampleerplek is leeg, de tenten zijn opgeruimd en de struiken zijn gesnoeid om nieuwe kampeerders te ontmoedigen. 

Lees ook: Acht bedelaars betrapt bij station Sloterdijk: 'Ze zijn allesbehalve zielig'