Start van hoofdcontent

112

nl

Vier jaar cel geëist voor dollemansrit: 'Wonder dat het niet erger is afgelopen'

27 juli 2017, 14.56 uur · Aangepast 27 juli 2017, 15.40 uur · Foto: Inter Visual Studio

Het is een wonder dat het niet erger is afgelopen met de slachtoffers, betoogde het Openbaar Ministerie (OM) vandaag. Arthur M. raakte begin dit jaar verwikkeld in een achtervolging en nam daarbij enorme risico's. Het OM eiste vier jaar celstraf tegen M.

Bij de crash waarmee de achtervolging eindigde raakten vier mensen gewond. M. negeerde in Diemen een stopteken van de politie en ging er met hoge snelheid vandoor.

AK-47 en flessen benzine 
Zijn handlanger Barry M. vluchtte te voet en had bij zijn arrestatie een rugtas met daarin een kalasjnikov op zak. In zijn auto, ook een BMW, werden flessen met benzine gevonden. Het OM is er dan ook van overtuigd dat er een liquidatiepoging is voorkomen maar nam dit vandaag niet mee in de vervolging van de twee. Tegen Barry M. is 18 maanden cel geëist.  

Tijdens de achtervolging op de BMW met Arthur M. werden snelheden bereikt van 160 kilometer per uur. M. stuurde de BMW verschillende keren tegen het verkeer in, scheurde door middenbermen en botste op de A22 bij Beverwijk na twee eerdere aanrijdingen uiteindelijk op een auto met daarin een gezin. 

M. betuigde nog spijt aan de slachtoffers van de aanrijdingen maar stelde in paniek te zijn geraakt door de politie. Het OM acht Arthur M. schuldig aan doodslag eiste vanochtend vier jaar celstraf.