D66 pleit voor langer 'transitieverlof' voor transpersonen

D66 wil dat transpersonen een ruimhartiger 'transitieverlof' krijgen als ze een geslachtsveranderende operatie ondergaan. Het is één van de voorstellen om de positie van transpersonen op de arbeidsmarkt te versterken.

Tijdens de Pride Amsterdam die dit weekend losbarst is er veel aandacht voor transpersonen. Zo is er een TransPride, een aparte TransPrideWalk en een TransPride kerkdienst. En gisteren werd bekend dat de gemeente genderneutraal spraakgebruik wil stimuleren. Zo moet 'dames en heren' in een speech worden vervangen door 'geachte aanwezigen'.

Lees ook: Gemeente Amsterdam stimuleert genderneutraal taalgebruik

Maar volgens D66-raadslid Jan-Bert Vroege is dat niet genoeg. Volgens hem hebben transpersonen meer problemen, bijvoorbeeld op de arbeidsmarkt. 'Sommige transpersonen proberen door middel van hun beroep hun genderidentiteit weg te stoppen. Ze zijn geen man of vrouw maar kiezen door druk uit hun omgeving of door zichzelf voor een heel mannelijk of vrouwelijk beroep. Daardoor raken veel transpersonen sneller depressief en belanden werkloos op de bank. Begeleiding en het stimuleren dat transjongeren een baan kiezen die hen aanspreekt is dus van belang', aldus Vroege.

Transitieverlof
D66 stelt voor in samenwerking met belangenorganisaties transpersonen beter te begeleiden naar werk. Ook pleiten zij voor betere ondersteuning tijdens geslachtsveranderende operaties. 'Mensen die in transitie gaan, krijgen lang niet altijd de begeleiding op hun school of werk die nodig is. Daarnaast kan het proces erg lang duren en zijn de kosten voor de behandelingen erg hoog. Amsterdam zou bij de regering in Den Haag en werkgevers moeten pleiten voor een ruimhartiger transitieverlof,' aldus Vroege.