Start van hoofdcontent

Stad

nl

A2 bij knooppunt Amstel blijft 'tot nader order' dicht

27 juli 2017, 15.57 uur · Aangepast 27 juli 2017, 16.30 uur · Foto: Rijkswaterstaat

De A2 ter hoogte van knooppunt Amstel blijft 'tot nader order' dicht. Dat meldt Rijkswaterstaat. Autoverkeer zal dus ook tijdens de avondspits hinder ondervinden.

De wegbeheerder gaat vanmiddag ruim 1100 vierkante meter asfalt van ruim 30 centimeter dik wegfrezen om de funderingslaag daaronder te kunnen bekijken. Dit is nodig om te beoordelen hoe de weg hersteld kan worden. Daarom kan de A2 bij knooppunt Amstel voorlopig nog niet vrijgegeven worden.

Lees ook: Verkeer A2 tot zeker na ochtendspits omgeleid via A9 wegens spoedreparatie

Gevaarlijk voor weggebruikers
De scheuren in de weg ontstonden gisterochtend bij werkzaamheden in opdracht van Nuon. Door een van die scheuren kwam boorspoeling, een mengsel van zand, water en cement, omhoog. De boringen zijn gecontroleerd afgerond waarna Rijkswaterstaat vanochtend onderzoek kon starten naar de stabiliteit van de grond en de staat van de weg. Uit dit onderzoek is gebleken dat het zand onder de fundering stevig is maar dat de boorvloeistof, die flexibel blijft, zich heeft verspreid in de funderingslaag direct onder het asfalt. Hierdoor veert het asfalt, wat gevaarlijk is voor weggebruikers. 

Asfalt wegfresen
Om te kunnen achterhalen waar boorvloeistof zit, moet het hele stuk asfalt weggefreesd worden. Het betreft een stuk van 80 meter lang, 4 rijstroken breed (ruim 1100 vierkante meter). Daarna moet duidelijk worden of opnieuw asfalteren volstaat of dat ook stukken fundering vervangen moeten worden. Tot die tijd wordt het verkeer omgeleid via de A9. Weggebruikers wordt geadviseerd voor vertrek de actuele verkeersinformatie te volgen en rekening te houden met vertraging.