Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Na vier jaar eindelijk weer een skatepark in Noord

6 augustus 2017, 01.38 uur · Aangepast 9 augustus 2017, 11.14 uur

Het heeft even geduurd, maar er is eindelijk weer een skatebaan in Noord. Een aantal jaar geleden moest het skatepark op het NDSM-terrein sluiten, omdat de verhuurder andere plannen met de locatie had. Skaters weken uit naar andere parken, maar dat hoeft nu niet meer.

In 2013 moest het skatepark wijken, omdat de verhuurder een andere bestemming had met het pand. Verschillende skaters hebben daarom jarenlang gezocht naar een andere locatie buiten Amsterdam. 'Dan bracht mijn vader mij overal naartoe, we gingen naar Eindhoven', zegt een jonge skater. 'Ik ging weleens naar Utrecht, ik bleef vaak maar gewoon thuis als het mooi weer was dan ging ik maar buiten skaten', zegt een ander.

Maar dat is nu dus voorbij, Skatepark Noord is maar liefst tweeduizend vierkante meter en de skateparkbouwers hebben geprobeerd verschillende aspecten vanuit de hele wereld in het park te stoppen. 'Die hele rode curve rand dat verwijst naar Californië stoepen, waar ze op skaten. En daar heb je bijvoorbeeld dat schuine hellinkje dat verwijst naar een spot in Barcelona. En zo zijn er diverse plekken in het skatepark die naar bekende skatespots verwijzen', zegt Eelco de Koning van Skatepark Noord.

Het skatepark is pas een paar weken open, maar de eerste wedstrijd is dit weekend al.