'Broer slachtoffer Staatsliedenbuurt uitgeleverd aan Nederland'

De Amsterdamse crimineel Omar Lkhorf is door België uitgeleverd aan Nederland. Hij wordt verdacht van het aansturen van de liquidatie van Chahid Yakhlaf, die op Oudejaarsdag in zijn auto bij Kerkdriel doodgeschoten werd.

Omar is de broer Youssef Lkhorf die in 2012 werd doodgeschoten in de Staatsliedenbuurt. Omar Lkhorf werd begin juli opgepakt in België. Nederland vroeg vrijwel direct om zijn uitlevering. Gegevens die stonden op een in Canada in beslag genomen server, leveren volgens het Openbaar Ministerie bewijs tegen Lkhorf. In de Amsterdamse onderwereld zou hij al langer bekend staan als opdrachtgever van liquidaties, schrijft Het Parool.

'Leip op ze gebosst'
Via versleutelde Blackberry's zou Lkhorf contact gehad hebben met de uitvoerders van de liquidatie van Yakhlaf, Hicham M. en Mohamed H.. Zij staan inmiddels voor de rechter. In een mail zou de vermoedelijke schutter, Hicham M., hebben geschreven over de hoeveelheid afgevuurde kogels: 'We hebben leip op ze gebosst'.

Omar Lkhorf zou behoren tot de groep rond de criminelen Houssine A. en Benaouf A.. Benaouf A. wordt gezien als het eigenlijke doelwit van de schietpartij waarbij Youssef Lkhorf om het leven kwam. Waarschijnlijk was Omar zelf ook al eens het doelwit van een liquidatie. Op 13 juli 2014 werd in de Conradstraat in Oost per ongeluk Stefan Regalo Eggermont doodgeschoten, hij reed in hetzelfde type auto als Omar Lkhorf.