Start van hoofdcontent

Stad

nl

Honderden motorrijders bijeen in Nieuw Sloten: 'Dit is de droom van iedere man'

13 augustus 2017, 20.13 uur

Meer dan duizend motorrijders verzamelden zich vanmiddag in Nieuw Sloten voor The Ride of the Century. Er werd een oproep geplaatst op sociale media waar massaal gehoor aan werd gegeven. Vanuit het hele land kwamen bikers opdagen voor de tocht.

Gisteren werd pas bekendgemaakt dat dit de startlocatie voor de tocht zou worden. De opkomst was er niet minder om. En iedereen had zo zijn eigen reden om op de tweewieler naar Amsterdam te komen.

'Dit is toch de droom van iedere man dit. Motors, geluid, de geur van rubber. Je deelt met z'n allen een passie: dat is motorrijden. En motorrijden is vrijheid, daar gaat het om', vertelt een deelnemer. Een ander: 'Het is één en al gekkigheid. Dat is toch prachtig.'

Eén van de deelnemers waarschuwde nog even: 'We gaan het rustig proberen te houden natuurlijk. Maar niet iedereen kan dat. Je zal zo wel wat rookwolken zien en wat gekke dingen.' Uiteindelijk bleef het tamelijk rustig, al waren er nog wel wat sporen - witte rook - van het motorgeweld zichtbaar.