Start van hoofdcontent

112

nl

Achtervolging eindigt voor OLVG West, verdachten vluchten via sloot

15 augustus 2017, 23.58 uur · Foto: Inter Visual Studio / Pascal Fielmich

Een achtervolging door West is vanavond voor het OLVG aan de Jan Tooropstraat geëindigd. De politie heeft drie verdachten aangehouden. Twee daarvan probeerden te voet te ontkomen.

De achtervolging begon nadat de bestuurder van de auto om nog onbekende reden een stopteken van de politie negeerde. Waarom agenten dit stopteken gaven kon een politiewoordvoerster nog niet vertellen: 'daar hadden ze een reden voor.'

Twee personen die in de auto zaten, zagen op een gegeven moment de kans om het voertuig te verlaten en te voet verder te vluchten. Agenten gingen er achteraan. 'Dat ging over hekken heen en via een sloot', zegt de woordvoerster. Uiteindelijk moesten de verdachten opgeven en werden ze door agenten aangehouden.

De derde verdachte kon ter hoogte van het OLVG met zijn auto worden gestopt en aangehouden. De politie heeft de drie arrestanten meegenomen naar het politiebureau en doet onderzoek naar de reden waarom zij het nodig vonden het stopteken te negeren. De auto van de verdachten is afgesleept door een berger.