0
Whatsapp

Stad

Judith Leysterbrug vol liefdesslotjes: 'Opzouten ermee!'

16 augustus 2017, 00.53 uur

Opnieuw hebben toeristen een brug in het centrum volgehangen met honderden liefdesslotjes. Dit keer gaat het om de Judith Leysterbrug, vlakbij het Rijksmuseum.

De bekendste brug die vol hangt met slotjes is de Staalmeesterbrug. Die brug stond op Google Maps bekend als de 'Love Lock Bridge' en was vooral geliefd omdat een winkel ernaast de slotjes verkocht. Omwonenden waren woedend, omdat zij vrezen dat de brug beschadigd raakt.

Lees ook: Verkoper liefdesslotjes op Google zwart gemaakt: 'Liever niets kopen hier'

Over de Judith Leysterbrug maken buurtbewoners zich ook zorgen. 'Weghalen, hier is een brug niet voor!', roept een van hen. 'Als je er een toestaat is het hek van de dam. Allemaal weghalen. Wat kan het mij nou schelen dat je van iemand houdt en daarom een slotje aan de brug moet hangen. Opzouten ermee!'

Een ander heeft minder moeite met de slotjes. 'Dit wordt de brug der liefde. Laat de Amsterdammers maar heel veel liefde naar elkaar toe uitspreken hier, dan is het allemaal prima.' Toch zijn het vooral toeristen die slotjes ophangen. 'Dan moet de Amsterdammer het snel overnemen.'

Lees ook: 'Ga effe lekker neuken, dan ben je ook verliefd'

Waar de toeristen de slotjes vandaan halen is onduidelijk. De ticketshop tegenover het Rijksmuseum verkoopt ze niet en in de directe omgeving zitten geen andere op toeristen gerichte winkels. 

Whatsapp