Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Sanchez gewoon bij wedstrijdselectie: 'We zullen morgen zien of hij meespeelt'

16 augustus 2017, 19.32 uur

Hij zit bij de selectie, hij is fit en zolang Ajax en Tottenham bljiven doorpokeren zal Davinson Sanchez morgen tegen Rosenborg waarschijnlijk gewoon nog in een Ajax-shirt op het veld staan.

Sanchez meldde zich vanochtend op het trainingsveld alsof er niets aan de hand was eigenlijk. 'Vanochtend heb ik met hem gesproken voor de training over hoe de stand van zaken was in zijn beleving. Hoe Ajax erover denkt, weet ik wel. Hij heeft gezegd: "Laat me eerst trainen en van daaruit verder kijken." In principe heb ik hem bij de selectie zitten.

'We weten allemaal van de belangstelling en dat soort zaken. Al met al moeten wij het beste doen voor Ajax en het team. Dat zullen we morgen allemaal zien.' De inbreng van Sanchez is van enorme waarde voor het team. Een jaar zonder Europees voetbal zou nu al een flinke smet op het betekenen op dit seizoen. 'Dat zou rampzalig zijn ja, we willen Europees spelen', zegt Keizer. 'Ook voor het Nederlands voetbal. We moeten zorgen dat we dit in twee wedstrijden gaan klaren.'