Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Lesbisch stel in Bos en Lommer twee jaar lang geterroriseerd door buurman

20 augustus 2017, 11.40 uur · Aangepast 20 augustus 2017, 13.48 uur

Twee jaar lang treiterde hij zijn buren met urenlange scheldpartijen, dronken geschreeuw op het balkon en bedreigingen. Het stel, twee vrouwen, besloten hun huis in Bos en Lommer te verlaten en wilde niet eerder terugkomen dan dat de buurman was vertrokken. En ze kregen steun van de rechter.

De man kreeg deze week van de rechter twee dagen de tijd om te vertrekken. Woningcorporatie Ymere had hem al meerdere keren gewaarschuwd en een laatste kans gegeven om zijn gedrag te verbeteren. Ook hij had voor het eerst beloofd zich te laten behandelen voor zijn alcoholprobleem en psychische klachten maar dat was wat de rechtbank betreft te laat. 

Bebloede proppen papier in de brievenbus
De twee vrouwen worden al twee jaar door de man beschimpt en zeggen ontzettend bang voor hem te zijn. De ernstige overlast werd tijdens een kort geding deze week opgesomd: zo schold hij de twee dames geregeld urenlang uit vanwege hun geaardheid, dreigde ze te zullen verkrachten en hij liet bebloede proppen papier achter in de brievenbus van de twee.

Eind mei dit jaar beloofde de man te stoppen, hij tekende een zogenaamde 'gedragsaanwijzing' van Ymere en beloofde zijn buren met respect te behandelen. Maar twee weken later ging hij weer in de fout.

'Kuttenlikkers!'
Op een geluidsopname die tijdens de zitting afgespeeld werd, was te horen hoe hij zijn buren weer uitschold: 'Kuttenlikkers!', roept hij terwijl hij kabaal maakt door op een balkonkast te slaan. 'Bel de politie maar!'. Dit laatste incident was voor de buurvrouwen de druppel, zij vertrokken.

In de gedragsaanwijzing stond dat de man bij een nieuw incident uit huis geplaatst zou worden. En daar ging de rechter in mee. 'Ik heb er begrip voor, zeker na het horen van de tekst en dreigende geluiden die werden opgenomen, dat de buren niet naar hun woning durven terug te keren, zolang hij nog in de woning verblijft.'

De man heeft zijn woning moeten verlaten en krijgt een nieuwe woning toegewezen mits hij meewerkt. Daarnaast moet hij ook de proceskosten betalen.