'Bodemspecialist keurt grasmat Oosterpark af voor Terrassen Festival'

De grasmat van het Oosterpark is niet geschikt om volgend weekend de ondergrond te zijn voor het Terrassen Festival, dat zegt ingenieursbedrijf TerraScan. Grondspecialisten hebben gisteren de ondergrond beoordeeld, later vandaag volgt een rechtszaak tegen de komst van het festival.

De Stichting Herstel Oosterpark wil namelijk voorkomen dat het Terrassen Festival doorgang vindt in het park. Volgens de stichting kan de fragiele grasmat de komst van duizenden bezoekers niet aan. Om hun argument kracht bij te zetten werd het ingenieursbedrijf gevraagd een analyse van de bodem te doen, schrijft De Telegraaf.

Grasmat wordt modderpoel
TerraScan laat weten zich aan te sluiten bij een eerder rapport dat geschreven werd door Grontmij/Sweco. Het grote probleem is dat de afwatering van het park heel slecht is. 'De bovenlaag van de bodem bestaat uit een mengsel van kleiige en zanderige grond en diverse bodemvreemde bijmengingen (puin, baksteen, betonbrokjes en grind)', zo schrijft TerraScan. Het water kan niet weg en daardoor verandert de grasmat al snel in een modderpoel.

Op 1 mei van vorig jaar ging het al een keer mis met de grasmat. Vakbond FNV organiseerde toen een evenement in het park, waarbij er flinke schade aan het gras ontstond. De gemeente deelde toen een boete van 40.000 euro uit.

Lees ook: Raadsvragen: toch niet weer een festival in het kwetsbare Oosterpark?

Grasmat vervangen na festival
In de vergunning voor het Terrassen Festival heeft de gemeente een bepaling opgenomen dat het park na afloop in originele staat moet worden opgeleverd. Eerder zei organisator Mitchel Bovenlander nog tegen AT5 dat het gebruikte gras helemaal vervangen gaat worden na afloop. Maar daar neemt  de Stichting Herstel Oosterpark geen genoegen mee. Onder het gras liggen namelijk ook nog eens 140.000 bloembollen.

Initialiseren Google Maps
  • Kaart
  • Street view
  • Als er geen beeld verschijnt, is de locatie te ver weg van een street view locatie