Start van hoofdcontent

112

nl

Club ABE vrijwillig week dicht na vondst granaat: 'We zijn in totale shock'

24 augustus 2017, 18.46 uur · Aangepast 24 augustus 2017, 19.23 uur · Foto: Google Maps

In een bericht op Facebook reageert Club ABE op de vondst van een handgranaat voor de deur, eerder vandaag. 'We zijn in totale shock'.

De granaat werd vanochtend voor de deur van de club aangetroffen door een schoonmaker. Het lijkt er volgens de politie sterk op dat het gaat om een gerichte actie.

'Wij begrijpen de zorgen van de buurt en van de gemeente Amsterdam en hebben dan ook vrijwillig besloten om de locatie hoe dan ook een week te sluiten', schrijft de club nu. 'Hiermee willen wij de rust herstellen.' ABE stelt met de actie 'een duidelijk signaal' af geven. 'Wij zullen dit nu niet en nooit niet tolereren. Er mag wat ons betreft nooit gezwicht worden voor terreur.'

De club stelt verder het belang van omwonenden voorop te willen stellen en te staan voor 'een veilige uitgaansomgeving die wekelijks duizenden mensen plezier verschaft.' (...) 'Wij hopen dat de gemeente Amsterdam met ons wenst te strijden voor een veilig uitgaansgebied, zonder dat de ondernemers en het publiek hier de nadelen van ondervinden.'

Beschoten
Vorig jaar werd Club ABE nog door een onbekende dader onder vuur genomen. Hierop werd de club enige tijd gesloten. Of ook nu een verplichte sluiting volgt is nog niet bekend. Een woordvoerder van de burgemeester laat weten dat de gemeente eerst het politierapport afwacht, voordat wordt besloten zij het pand daarna ook officieel gaan sluiten.