Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Clint Eastwood voor opnames nieuwe film op Centraal Station

28 augustus 2017, 18.37 uur · Aangepast 29 augustus 2017, 15.35 uur

'The 15:17 to Paris', zo gaat de nieuwe film heten van de Amerikaanse filmster en regisseur Clint Eastwood. Een deel van de film werd vanmiddag opgenomen op Centraal. Het decor? Perron 15.

De nieuwe film van Eastwood gaat over de verijdelde aanslag in de Thalys die van Amsterdam naar Parijs reed. In augustus 2015 opende een man, gewapend met een kalasjnikov en een automatisch pistool, het vuur op passagiers in de rijdende trein. Drie Amerikanen, waaronder twee militairen, en een Britse man overmeesterden de aanslagpleger, die 'slechts' drie mensen wist te verwonden.

Lees ook: Amsterdam verdient goed aan The Hitman's Bodyguard: 3 miljoen euro

Clint Eastwood op Centraal
Op perron 15 stond vanmiddag een flinke filmcrew en naar verluidt was de ongekroonde koning van de western er zelf ook. Volgens de maker van de foto gaat het om de man in het groene shirt met een hoed op. Bij de gemeente wil niemand de opnames voor de film bevestigen. Maar filmcommissaris Simon Brester laat vanaf zijn vakantieadres aan AT5 weten dat de opnames voor de film inderdaad aan het eind van deze maand gepland stonden.

Lees ook: Nietsvermoedende hardloper bijna overreden tijdens filmopnamen

De stad is de laatste tijd wel vaker het decor van Hollywood-films. Zo werd onlangs nog de actiefilm The Hitmans Bodyguard opgenomen op de grachten. Eerder werder er in de stad ook opnames gemaakt voor de film The Fault in Our Stars.