Start van hoofdcontent

Stad

nl

Herstel Fons Vitae Lyceum nog lang niet af, lessen in noodlokalen

31 augustus 2017, 00.17 uur

Het duurt waarschijnlijk nog tot eind volgend jaar voordat het Fons Vitae Lyceum in Zuid weer open kan. Bij een brand werd het pand uit 1924 grotendeels verwoest. Leerlingen krijgen vanaf volgende week les vanuit noodlokalen.

Terwijl de leerlingen aan het genieten waren van de zomervakantie, werd er hard gewerkt om het schooljaar in september weer te kunnen laten beginnen. Er komen acht noodlokalen te staan en ook in een gebouw in Oost gaat les gegeven worden. 'Afgelopen maanden waren echt enorm stressvol', zegt rector David Asser.

Lees ook: Fons Vitae Lyceum voorlopig dicht na grote brand

Op 21 juni ging het mis. Bij werkzaamheden ontstond brand. De derde verdieping en de zolder werden verwoest en er was enorm veel waterschade. Er werd direct begonnen met het herstellen van het pand, maar volgens Asser is alles eind volgend jaar pas af. 'We zijn nu in eerste instantie bezig om het gebouw zover te krijgen dat je überhaupt aan herstel kan werken. Dus slopen, materialen eruit halen die er niet thuishoren, enzovoort. Daarnaast heb je vergunningen nodig om een aantal dingen te kunnen doen. We gaan een overkapping over het gebouw heen zetten om droog te kunnen werken. Dat kost gewoon heel veel tijd', legt Asser uit.

Lees ook: Geëvacueerde leerlingen Fons Vitae Lyceum: 'Hopelijk hebben we nu geen proefwerkweek'

Maar de lessen gaan dus vanaf volgende week wel weer beginnen. En dat betekent dat er flink wat heen en weer gefietst moet worden tussen de verschillende locaties. 'In dit geval zijn aankomend jaar de docenten eigenlijk de pineut. We proberen leerlingen zo min mogelijk te laten fietsen. Dat ze bijvoorbeeld de ene dag op de ene en de andere dag op de andere vestiging les krijgen. Docenten moeten soms op een dag één of twee keer op en neer.'

Lees ook: Leerlingen Fons Vitae Lyceum krijgen les in voormalige school in Ooost

Aanstaande maandag beginnen alle scholen in de stad weer.