Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

De Balie geeft partner vier weken betaald ouderschapsverlof

1 september 2017, 12.51 uur

Debatcentrum De Balie geeft een werknemer van wie de partner net bevallen is vier weken betaald verlof. Nu heeft zo iemand nog maar recht op twee dagen. In politiek Den Haag wordt al langer gepraat over uitbreiding van het verlof maar daar is het nog altijd niet geregeld.

De Balie organiseerde in januari van dit jaar een discussie onder de naam 'Nooit meer papadag'. Onder andere naar aanleiding van dit debat besloot De Balie zelf het partnerverlof in te voeren. 

Gelijkwaardigheid van ouders
Zakelijk directeur van De Balie Jolanda Beyer: 'Op deze manier levert De Balie een bijdrage aan een goede balans tussen werk en privé voor beide partners. Uitbreiding van partnerverlof draagt bovendien bij aan de gelijkwaardigheid van ouders, en aan emancipatie van zowel mannen als vrouwen. Wij zien alleen maar voordelen en in navolging van alle debatten, zowel aan de lunchtafel als in onze zalen, voegen we nu de daad bij het woord.'

Met ingang van het nieuwe seizoen kunnen werknemers van De Balie van wie de partner net is bevallen vier weken met betaald verlof.