Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Opvallende waarschuwingen op posters in Oost: 'Vermijd openbaar vervoer'

6 september 2017, 00.18 uur · Aangepast 6 september 2017, 01.32 uur

Posters met aparte teksten in Oost. AT5 ontving van verschillende omwonenden berichten over de posters met een logo van de GGD en de websites van de gemeente en de politie eronder. Waarschijnlijk gaat het om een nepposter.

Op de aanplakbiljetten staat een vreemde waarschuwing die bedoeld is voor toeristen. 'Er zijn extreem gewelddadige bewoners die toeristen en hun eigendommen aanvallen. Meerdere toeristen zijn in het ziekenhuis beland met levensbedreigende verwondingen nadat ze gelyncht werden door een bende toen ze de weg vroegen. Drie toeristen zijn overleden', staat er in het Engels.

Een woordvoerder van de politie wist niet waar de posters vandaan komen, maar wist wel dat de politie deze posters niet verspreidt. 

Verder worden de toeristen gewaarschuwd om niet alleen naar buiten te gaan en het openbaar vervoer te mijden. In geval van nood wordt de lezer opgeroepen om 112 te bellen.

Boven de posters staat een datum van 3 juli 2017, maar vanavond pas kreeg AT5 de eerste meldingen. Een van de aanplakbiljetten werd gezien op de hoek van de Beukenweg en de Populierenweg.