Start van hoofdcontent

112

NL
V

Woning Thierry Baudet beklad door anarchistische actiegroep

7 september 2017, 14.11 uur · Aangepast 7 september 2017, 15.13 uur · Foto: Foto via AT5-Whatsapp (06 5119 0938)

De politie doet onderzoek naar de bekladding van de woning van politicus Thierry Baudet in het centrum. Dat zou vannacht gebeurd gezijn.

De actie is op de links-activistische website Indymedia opgeëist door het Radicaal Anarchistisch Feministisch Front. 'We protesteren met deze actie tegen het verderfelijke gedachtegoed van Baudet.'

Bekladding inmiddels verwijderd
'We hebben met roze verf op zijn deur het teken van ons anarchistisch vrouwenverzet tegen zijn sexisme en racisme achtergelaten en de rest van de verf over zijn trap uitgestort. Daarnaast hebben we een traktatie achtergelaten in zijn brievenbus.'

Terreur #antifa treft woonst Baudet.https://t.co/kwfqoUNUcc pic.twitter.com/8iRMisJ3A1

— GertonsToon?? (@GertonPolitiek) September 7, 2017

De bekladding werd vanochtend bij de politie gemeld. Forensische Opsporing heeft vanochtend op de plek enkele uren onderzoek verricht. De gemeente heeft de bekladding daarna van de deur verwijderd. De recherche heeft de zaak in onderzoek.

Baudet's woordvoerder wil niets kwijt over de kwestie, maar zegt wel dat de politicus 'grote waardering heeft voor de professionele wijze waarop de Amsterdamse politie deze zaak voortvarend heeft opgepakt'.