Start van hoofdcontent

112

NL
V

Woning Baudet opnieuw beklad

11 september 2017, 11.23 uur · Aangepast 11 september 2017, 12.11 uur

De woning van politicus Thierry Baudet is opnieuw beklad. Dit gebeurde al op zondagochtend. De politie is die ochtend al bij de woning in het Centrum geweest.

Afgelopen week werd de woning van de Forum voor Democratie-voorman ook al beklad. Toen werd er roze verf op zijn deur aangetroffen. De actie werd toen opgeëist door het 'Radicaal Anarchistisch Feministisch Front'. 

Lees ook: Woning Thierry Baudet beklad door anarchistische actiegroep

Ook bij de actie afgelopen weekend zou de deur zijn bevuild, schrijft De Telegraaf. 'Wij hebben daar onderzoek gedaan en onderzoeken nu wat precies de vervuiling is en wie dat heeft aangebracht. In elk geval is er aan de buitenkant vervuiling waargenomen. Onduidelijk is of het ook naar binnen gekomen is', zegt een woordvoerder van de politie tegen de krant. Er is onderzoek gedaan naar de deurmat. Er zou een vloeistof onder de deur door zijn gespoten.

Raadsvragen VVD
De VVD laat inmiddels weten raadsvragen te gaan stellen. De partij wil dat er beveiligingsmaatregelen worden genomen bij het huis van Baudet.

Intimidatie van wie dan ook is niet acceptabel. We vragen de burgemeester donderdag beveilingsmaatregelen te nemen. https://t.co/5hOspaqQVt

— VVD Amsterdam (@VVDAmsterdam) 11 september 2017