Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Supporters van Ajax mogen zondag demonstreren in Den Haag

13 september 2017, 14.08 uur · Aangepast 13 september 2017, 16.52 uur

Boze Ajax-fans mogen zondag demonstreren in Den Haag. Dat heeft burgemeester Krikke laten weten. Ze zijn alleen niet welkom op het Spuiplein omdat daar al een evenement is. Wel mogen ze naar de Koekamp, vlak bij het Malieveld.

De supporters hebben de demonstratie aangevraagd omdat ze 20 september het bekerduel van Ajax tegen amateurclub Scheveningen niet kunnen bijwonen. Die wordt gespeeld in het stadion van ADO Den Haag.

Lees ook: Boze Ajax-fans willen zondag demonstreren in Den Haag

Niet welkom
De Amsterdammers zijn niet bij de wedstrijd welkom omdat vrijwel gelijktijdig ADO-supporters vanaf het stadion met bussen vertrekken naar Rotterdam voor de bekerwedstrijd tegen Feyenoord. Daardoor zouden de supportersgroepen, die bepaald niet vriendschappelijk met elkaar omgaan, elkaar tegen kunnen komen.

Ajax tekende eerder deze week al protest aan bij de KNVB tegen de locatie, maar de bond ging daar niet in mee. Komende zondag speelt Ajax overigens ook in hetzelfde stadion tegen ADO, bij deze wedstrijden zijn al jaren geen fans van de uitpartij welkom.

In reactie zeggen Ajaxsupporters zeker te gaan demonstreren in Den Haag, maar is nog niet precies duidelijk hoe https://t.co/qrzWp7xvmT

— Jelle de Gee (@Jelledeg) September 13, 2017

Burgemeester Den Haag verbiedt vuurwerk en gezichtsbedekkende kleding, en Ajaxsupporters mogen nergens anders demonstreren dan bij Koekamp pic.twitter.com/g87HqToyub

— Jelle de Gee (@Jelledeg) September 13, 2017