Start van hoofdcontent

Stad

nl

Artis opent vernieuwd zeeleeuwenverblijf

14 september 2017, 14.11 uur · Foto: Ronald van Weeren

In Artis is gisteravond het vernieuwde zeeleeuwenverblijf geopend. De bedoeling is dat de bezoekers met de vernieuwing meer leren over de leefomgeving van het dier.

De relatie tussen mens en natuur staat centraal in de vernieuwde Robbenzaal. Zo wordt duidelijk wat voor impact de mens kan hebben op het ecosysteem. Ook is er een kelpwoud nagebootst. Dat is een onderzeese woud, waar zeeleeuwen kunnen schuilen en voedsel bij elkaar kunnen zoeken. Verder kom je als bezoeker van het verblijf van alles te weten over de Californische zeeleeuw en zijn leefomgeving langs de kust van Noord-Amerika. 

Naast een mannelijke zeeleeuw en vier vrouwelijke zeeleeuwen, zijn er ook Afrikaanse Pinguins en roze pelikanen te zien. Artis heeft geprobeerd bezoekers zoveel mogelijk het gevoel te geven zelf onderwater te zijn. Naast educatie, probeert de dierentuin ook nog wat geld te verdienen. Door de vernieuwde zaal te verhuren voor feesten en diners. 

Vernieuwing
Sinds 2005 is Artis bezig met het vernieuwen van het park. Er wordt meer ruimte voor dieren, planten, educatie en erfgoed gecreëerd. 

De vernieuwde Robbenzaal is geopend. Naast een nieuwe blik op de zeeleeuwen, kom je ook alles te weten over kelp. https://t.co/NKQSKn0Jql pic.twitter.com/2QUYFk4dbH

— ARTIS (@ARTIS) September 14, 2017