Start van hoofdcontent

112

nl

Anonieme getuige liquidaties Staatsliedenbuurt zorgt voor nieuwe vertraging

19 september 2017, 17.41 uur

Het hoger beroep in de zaak rond de dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt loopt opnieuw vertraging op. Een anonieme getuige heeft zich gemeld met mogelijk ontlastende informatie over Anouar B. en zal eerst uitvoerig gehoord moeten worden.

Dat heeft het gerechtshof vandaag bepaald. De inhoudelijke behandeling zou oorspronkelijk in oktober van start gaan maar wordt nu uitgesteld naar begin volgend jaar. De advocaten van Adil A. en Anouar B. hadden om het verhoor van de getuige gevraagd. 

Nu moet er eerst door de rechter-commissaris bepaald worden of deze getuige inderdaad zoveel gevaar loopt dat hij anoniem verhoord moet worden. Tegen deze uitkomst kan vervolgens weer beroep aangetekend worden. Lang verhaal kort: het duurt nog langer. 

Lees ook: [Video] Uitspraak: Levenslang voor verdachten liquidaties Staatsliedenbuurt

Levenslange straffen
Adil a. en Anouar B. werden tot levenslange straffen veroordeeld voor het doodschieten van twee Amsterdammers in de Staatsliedenbuurt in 2012. De daders schoten met automatische wapens, kogels vlogen alle kanten op.

Het daadwerkelijke doelwit, Benaouf A. ontkwam. Hij zit op dit moment vast voor een andere liquidatie. De dubbele liquidatie werd gevolgd door een lange reeks met nog veel meer liquidaties.