Start van hoofdcontent
nl

Martin Garrix wint slepende rechtszaak van ex-manager

20 september 2017, 18.26 uur · Aangepast 20 september 2017, 18.38 uur

De Amstelveense dj Martin Garrix heeft een slepende rechtszaak gewonnen van zijn voormalige manager en platenbaas Eelko van Kooten. Volgens Garrix (21) is hij op zestienjarige leeftijd door de manager misleid, waarbij hij de rechten op zijn eigen werk moest afstaan.

De rechtbank in Lelystad stelde hem na ruim twee jaar procederen op alle punten in het gelijk, meldt De Telegraaf. De rechten van de nummers gaan terug naar Garrix, die in het dagelijks leven Martijn Garritsen heet.

Garritsen beschuldigde Van Kooten hem drie jaar gelden opzettelijk 'valse en misleidende informatie' te hebben verstrekt toen hij bij Spinnin' Records van Van Kooten en het managementbureau Van Kooten Music Allstars onder contract kwam.

Gedwongen
Hij werd onder meer gedwongen om op 16-jarige leeftijd, zonder enige ervaring in de muziekbranche, zijn muziekproducties over te dragen aan het platenlabel. Volgens de dj werden alleen de belangen van Van Kooten zelf optimaal behartigd.

Niet waargemaakt
De rechter oordeelde dat het platenlabel en het managementbureau bij het aangaan van de overeenkomsten in 2012 de indruk wekten dat zij professioneel genoeg waren om de belangen van Garrix te behartigen. 'Maar dat hebben ze niet waargemaakt.'