Stad

'Proef met dichte poortjes niet heel vlot verlopen'

23 september 2017, 16.53 uur

Whatsapp

D66 is niet tevreden over de proef met dichte poortjes op het Centraal Station. Wie geen ov-chipkaart heeft of er te weinig saldo op heeft staand, kwam het station sinds woensdag niet in.

De partij heeft het stadsbestuur om opheldering gevraagd. 'De eerste dagen van deze proef lijken al niet heel vlot te lopen', stelt D66-raadslid Bart Vink. 'Zo blijkt dat de stationsrestauratie eerste klas slecht bereikbaar is op perron 2 en poortjes geplaatst zijn in het monumentale pand.'

Ook andere ondernemers ondervinden volgens hem hinder van de beperkte toegang van het station. Vink vraagt het stadsbestuur wanneer de proef geëvalueerd wordt, hoe wordt voorkomen dat mensen verkeerd in- of uitchecken en welke invloed de oortjes hebben op de toegang en brandveiligheid van de winkels.

Lees ook: Centraal Station komende dagen niet toegankelijk zonder OV-chipkaart

Vandaag is de laatste dag van de proef. Er wordt ook in andere grote steden geëxperimenteerd met gesloten poortjes. Als uit de evaluatie blijkt dat de proef wel bevallen is, dan gaan de poortjes op het Centraal Station vanaf december definitief dicht.

Whatsapp