Start van hoofdcontent

112

nl

Verdachte moord Sabrina Oosterbeek ook verdacht van tweede gruwelijke moord in Zuidoost

25 september 2017, 12.52 uur · Aangepast 25 september 2017, 19.31 uur

Het Openbaar Ministerie denkt dat de 44-jarige Sjonny W. die eind juni werd opgepakt in de verdwijningszaak van Sabrina Oosterbeek, haar ook vermoord heeft en haar lichaam heeft verborgen. Maar dat is niet alles, er is volgens het OM ook een doorbraak in een cold case uit 2004.

Het OM denkt dat Sjonny W. ook de moordenaar van de Roemeense Mirela Mos is. Het lichaam van Mos werd op 15 november 2004 gevonden in Zuidoost. Onder een boom aan de Wamelstraat stonden meerdere vuilniszakken, het stoffelijk overschot van de vrouw was in stukken gesneden en in de vuilniszakken gegooid. Naast de moord wordt de 44-jarige man er ook van verdacht het lichaam te hebben willen verbergen.

Lees ook: '10.000 euro voor gouden tip vermissing Sabrina Oosterbeek'

Sabrina begin maart voor laatst gezien
De 30-jarige Sabrina Oosterbeek wordt sinds begin maart vermist. Ze werd in de nacht van 7 op 8 maart om 2.45 uur voor het laatst gezien op haar fiets in de Bijlmer. Op camerabeelden is te zien dat ze haar woning 's nachts verliet. Haar telefoon heeft die nacht nog een signaal afgegeven in het gebied rond Reigersbos.

In de weken na haar verdwijning zocht de politie in de omgeving van Reigersbos. Er werd in de wijk geflyerd en duikers van de brandweer zochten in het water. Uiteindelijk werd de verdachte Sjonny W. eind juni aangehouden. Niet veel later werd de fiets van Sabrina teruggevonden.

Geen lichaam gevonden
In de zaak is nog geen lichaam gevonden. Maar het OM ziet voldoende bewijs voor moord. W. wordt er ook van verdacht het stoffelijk overschot van Sabrina Oosterbeek te hebben verborgen of mogelijk te hebben verbrand of begraven.

De advocaat van de verdachte laat aan AT5 weten dat zijn cliënt in beide zaken ontkent. Volgens hem zal het OM op basis van DNA-bewijs een link willen leggen met de moordzaak uit 2004. Dat bewijs zal 'onderwerp van discussie worden', zo zegt de advocaat. Hij zegt dat Sabrina en zijn cliënt elkaar kenden, maar in welk verband dat was wil hij niet zeggen.