Oplichter laat marathonliefhebbers betalen voor niet bestaande kaarten

Op de vraag en aanbodpagina van TCS Amsterdam Marathon zijn verschillende mensen opgelicht. Een man doet alsof hij startbewijzen voor de marathon verkoopt, maar dat blijkt niet het geval.

Hij stuurt nog wel zijn rekeningnummer naar potentiële deelnemers, maar laat daarna niets meer van zich horen. Verschillende mensen hebben de man tientallen euro's toegestuurd voor de marathon die op 15 oktober plaatsvindt.

Waarschuwing
In de reacties op de pagina waarschuwen gedupeerden voor de oplichter. Hij schijnt onder de namen Guus Duif en Miad Guus startbewijzen te verkopen. Een van de reaguurders is achter zijn echte naam gekomen. Een gedupeerde zegt achter de naam te zijn gekomen van de oplichter, het zou gaan om M. Sahra Mohamed met bankrekeningnummer NL 95 INGB 0687 4621 42. 

Meerdere mensen op de pagina geven aan te zijn opgelicht door de man. Een vrouw is nog steeds op zoek naar een startbewijs, omdat ze eerder al geld naar de oplichter had overgemaakt en niets binnen had gekregen. Een ander reageert dat ze 35 euro naar hem heeft overgemaakt.

Hoeveel mensen er uiteindelijk zijn gedupeerd door de oplichter, is niet bekend.