Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

HvA als slechtste uit de bus in keuzegids HBO 2018

26 september 2017, 12.06 uur · Aangepast 26 september 2017, 21.26 uur

De Hogeschool van Amsterdam heeft wederom onvoldoende gescoord in de Keuzegids HBO 2018. Dit jaar komt de HvA zelfs als slechtste grote hogeschool uit de test.

De school kampt al jaren met slechte testresultaten. Dat ligt volgens de gids zelf aan de economische opleidingen die de school aanbiedt. Veel deelnemers en een slechte studentenbegeleiding zorgen voor tegenvallende resultaten. Datzelfde geldt voor de rechtenstudies. 

Toch is het niet allemaal bar en boos: de sportopleidingen zijn wel van goede kwaliteit, zo valt te lezen in de Keuzegids. Naast de HvA scoren ook InHolland, Hogeschool Rotterdam en Hogeschool Utrecht slecht. Zij staan allemaal op een gedeelde een-na-laatste plek.

In een reactie laat de HvA weten de resultaten 'opmerkelijk' te vinden. 'Het verschil met de andere scholen is klein, maar het blijft pijnlijk. We blijven ons best doen.' Wel zegt de woordvoerder dat de tevredenheid onder studenten is gestegen 'maar we blijven onderzoeken hoe het beter kan', aldus de woordvoerder van de hogeschool.