Start van hoofdcontent

112

nl

Veroordeling zonder een gevonden lichaam: 'Zijn bijna kansloze zaken'

26 september 2017, 19.31 uur · Aangepast 26 september 2017, 19.42 uur

Voor een moord veroordeeld worden zonder dat er een lichaam is gevonden. Het is een zeldzaamheid maar het zou in de zaak tegen Sjonny W. zomaar kunnen gebeuren.

W. zit vast voor de moord op Sabrina Oosterbeek uit Zuidoost. De 30-jarige vrouw is in maart voor het laatst gezien op haar fiets in de Bijlmer, sindsdien is er nooit meer iets van haar vernomen. 

Het OM wil nog niet ingaan op wat voor bewijs ze hebben gevonden.  Maar opmerkelijk is de zaak zeker, want het lichaam van Oosterbeek is dus nooit teruggevonden. Dat is weleens vaker gebeurd, al is het wel uitzonderlijk.

Lees ook: Verdachte moord Sabrina Oosterbeek ook verdacht van tweede gruwelijke moord in Zuidoost

'Het gebeurt maar heel zelden dat je een zaak hebt waarbij je honderd procent zeker weet dat iemand is vermoord', vertelt crimewatcher Mick van Wely  van De Telegraaf. 'Helemaal lastig wordt het als je geen plaats delict hebt.'

En als er dan geen lichaam te vinden is, moeten alle scenario's worden uitgedacht en dan kan het toch zijn dat één scenario sluitend te vertellen is. 'Een goed voorbeeld is de verdwijning van Ilham Benchelh. Ze hebben het lichaam niet maar er zijn wel tal van aanwijzingen. Het is net een spelletje cluedo, dat zijn vaak interessante rechtszaken.'