Start van hoofdcontent

Stad

nl

Architect ontwikkelt 'Krul 2.0' voor 'zeikwijven'

28 september 2017, 23.28 uur · Aangepast 28 september 2017, 23.43 uur · Foto: Studio Selva

Er ontstond nogal wat ophef over: de wildplasboete van Geerte Piening. Nadat de rechter besloot dat ze toch een boete moest betalen voor het wildplassen na een avondje stappen kwamen er tal van 'zeikwijven' in actie. Al plassend gingen ze in protest. Studio Selva heeft nu een oplossing: De Krul 2.0.

De nieuwe plaskrul moet toegankelijk worden voor mannen en vrouwen. Daarnaast is de krul uitgerust met een verschoontafel en moet die rolstoeltoegankelijk worden. 'De huidige krullen zijn natuurlijk uniek, dit zou een mooie extra toevoeging kunnen zijn', aldus bedenker Johan Selbing.

Lees ook: Geerte vindt boete wildplassen oneerlijk: 'Te weinig openbare toiletten voor vrouwen'

Iets groter exemplaar
'De basis is natuurlijk het bekende ontwerp van Dienst Publieke Werken. We hebben de krul iets groter gemaakt, maar niet meer dan noodzakelijk. Er is een dak, een deur en verlichting toegevoegd. Aan de buitenkant is een drinkfontein geplaatst', zegt Selbing.

Lees ook: Toch wildplasactie op Leidseplein vanavond: 'Hoge nood breekt wet'

Eenvoudig ontwerp
Of de nieuwe plaskrul er ook echt gaat komen is nog even de vraag. 'Het is een heel eenvoudig ontwerp, we willen kijken hoe er op gereageerd gaat worden. Dan kunnen we misschien eens in gesprek met een fabrikant om te kijken wat het kost.'