112

Auto klem tussen wal en schip aan Amstel: bestuurster naar ziekenhuis

1 oktober 2017, 10.15 uur · Aangepast 2 oktober 2017, 10.31 uur

Een auto is vannacht met hoge snelheid tussen de wal en een schip beland aan de Amstel. Het ongeluk gebeurde ter hoogte van de Hermitage.

De bestuurster van de auto werd kort voor het ongeluk aangesproken door een motoragent omdat zij tegen het verkeer inreed. De vrouw besloot hierop om het gas flink in te trappen en er vandoor te gaan. De motoragent volgde.

Ter hoogte van de Hermitage reed de bestuurster tussen twee paaltjes door. Ze stak vervolgens de Amstel over, reed het trottoir op en eindigde tegen een woonark aan. De auto dook voorover en kwam tussen wal en schip klem te zitten. 

Bloedproef 
De vrouw is door een motoragent en een burger uit haar auto op de kant geholpen. Ze is door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Daar heeft de politie een bloedproef gevorderd om te kijken of zij gedronken heeft.

En berger heeft de auto op de kant getakeld en afgesleept. De auto is total loss. Door de aanrijding heeft het schip ook schade opgelopen. Waarom de bestuurster er vandoor ging is onduidelijk.