Start van hoofdcontent

112

nl

'Mogelijk dubbelspel bij liquidatie Eaneas Lomp'

3 oktober 2017, 12.40 uur · Aangepast 3 oktober 2017, 14.18 uur · Foto: Opsporing Verzocht

De 39-jarige Dani M. is vanochtend door een arrestatieteam aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de liquidatie op de in 2015 geliquideerde Eaneas Lomp. Opvallend, want Lomp en M. zaten in hetzelfde kamp in de onderwereldvete.

Dat meldt Het Parool vanochtend. Volgens de krant denkt de recherche dat er dubbelspel is gespeeld en dat Lomp in de val is gelokt door de verdachte. M. is een neef van de in Amstelveen geliquideerde Gwenette Martha.

Eaneas Lomp werd op 7 november 2015 in een woonwijk in Krommenie onder vuur genomen door vermoedelijk twee schutters die onder andere met een automatisch vuurwapen tientallen kogels afvuurden. 

Meteorenweg 
Meteen na de liquidatie vertrokken de daders in een zwarte Volkswagen Golf GTi. Diezelfde auto dook een kwartier later op in de Meteorenweg in Noord. Een groot deel van de auto ging in vlammen op, maar achterin werden nog wel een automatisch wapen en een pistool aangetroffen.

Lees ook: Doodgeschoten man Krommenie is Amsterdamse crimineel Eaneas Lomp

Kort voor de brand zag een getuige in de buurt een onbekende man op hem afkomen. Die man droeg een sjaal voor zijn gezicht en maakte die getuige op een nogal dwingende toon duidelijk dat hij heel snel weg moest gaan. Van deze man is de compositietekening gemaakt, de politie denkt dat hij mogelijk één van de moordenaars van Eaneas Lomp is.

Lees ook: 15.000 euro voor gouden tip liquidatie Eaneas Lomp